Kryssningsförslag 8 – Göteborg-Fjällbacka

windros båttur

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Kom med oss på tvådagars kryssning i Bohusläns skärgård, med start i Göteborg. Upplev alla smultronställena ända från Göteborg till Fjällbacka. Vi gör strandhugg, ser sälar, känner saltdoften och njuter av hav och granit. Vi får också höra berättelserna om Fjällbackas sägenomsusade öar. Under resan äter vi gott och vi tillbringar natten i hotellsängar. Välkomna ombord![/vc_column_text][vc_cta_button2 h2=”Dag 1″ style=”rounded” txt_align=”left” title=”Text on the button” btn_style=”rounded” color=”blue” size=”md” position=”right” accent_color=”#bce4e5″]Avgång sker från Lilla Bommen i Göteborg kl. 08.00. Under färden ut ur Göteborgs hamn bjuds på kaffe och wienerbröd samtidigt som vår värdinna informerar om resan.

Efter cirka 2 timmars kryssning genom Göteborgs norra skärgård passerar vi in genom Albrektsunds kanal och lägger till i Marstrand. Uppehållet här blir cirka 2 timmar . Efter att ni sträckt på benen i denna vackra bebyggelse serveras lunch ombord före avgång.

Färden går vidare över Marstrandsfjorden in i Bohusläns skyddade och vackra skärgård. Vi passerar bland annat Klädesholmen, Kyrkesund, Mollösund och ser så småningom Käringön på avstånd.

Cirka kl. 14.00 lägger vi till på Gullholmen för ett timslångt uppehåll. De som önskar kan besöka ett skepparmuseum som är mycket populärt och sevärt, eller ströva omkring i mycket smala gränder. Gullholmen är ett av Bohusläns mest genuina samhällen och sägs vara Sveriges mest tätbebyggda område.

Vi fortsätter sedan in genom Malö strömmar och vidare in i Nordströmmarna. Inne i dessa lummiga vatten är det inte svårt att förstå att Evert Taube fann harmoni som han sedan återgav i sina vackra texter. Farlederna här är ovanligt vackra och smala. Bassholmen med dess båtmuseum passeras och vi kommer så småningom ut på Gullmarsfjorden, vårt marina naturvårdsområde och Sveriges enda tröskelfjord.

Vi lägger till vid Gullmarstrands Hotel och dess brygga blir vår natthamn. Ankomsttid blir cirka kl. 17.00. Efter det att Ni installerat Er på rummen serveras middag. Innan Ni går till sängs, varför inte ta en promenad i ett av Bohusläns vackraste samhällen, eller se på solnedgången från hotellets brygga.[/vc_cta_button2][vc_cta_button2 h2=”Dag 2″ style=”rounded” txt_align=”left” title=”Text on the button” btn_style=”rounded” color=”blue” size=”md” position=”right” accent_color=”#a6d8d8″]Frukost serveras från kl. 07.00 och avgång med Windros sker kl. 08.00. Färden går först till Grundsund och in dess vackra kanal. Under måsarnas tidiga morgonkonsert kör vi in i hamnen där fiskarbefolkningen bor i husen alldeles intill kanalen. Därefter kör vi ut i Gåsöarkipelagen, genom Vasholmarnas naturhamn och vidare ut genom en gammal skutled. Här brukar vi kunna se knubbsälar på skären. Under morgontimmarna medföljer även en lokal guide som kan berätta mycket om fiske och marinbiologi.

Cirka kl. 10.30 lägger vi till på Stora Kornö där Ni ges tillfälle till en promenad bland kustens äldsta sjöbodar. Därefter fortsätter vi över Brofjorden som är en av världens säkraste inseglingar för handelsfartyg. Så småningom kommer vi fram till Smögen och kör in i hamnen och visar Er en av Bohusläns mest populära turisthamnar.

Färden fortsätter sedan genom Sotekanalen, förbi Hunnebostrand och till Bovallstrand dit vi ankommer cirka kl. 13.00. Här serveras lunch iland på ”Bryggcaféet” bestående av fisksoppa. När vi så har sett oss om i samhället fortsätter vi norrut i en av de vackraste skärgårdlederna längs Bohuskusten. Vi passerar bl.a. Hornö ränna och Hamburgsund.

Vår lokale guide som kommit ombord i Bovallstrand berättar den spännande historian om Fjällbacka skärgård, där bl.a. Gorch Foch ligger begraven. Vi passerar även Ingrid Bergmans sommarö Dannholmen och lägger sedan till i Fjällbacka ca kl. 16.00 som är målet i vår kryssning.

[/vc_cta_button2][vc_cta_button2 h2=”I resan ingår” style=”rounded” txt_align=”left” title=”Text on the button” btn_style=”rounded” color=”blue” size=”md” position=”right” accent_color=”#a1d1a1″]

 • Båtresa med Windros och övernattning på Hotell Gullmarsstrand i Fiskebäckskil
 • Guidning ombord, samt inträde på Skepparhusets museum på Gullholmen.
 • 2 luncher inkl. lättöl/vatten och 1st. 2-rätters middag inkl. lättöl/vatten på Gullmarstrand.
 • För- och eftermiddagskaffe med tilltugg.

[/vc_cta_button2][vc_cta_button2 h2=”Bra att veta” style=”rounded” txt_align=”left” title=”Text on the button” btn_style=”rounded” color=”blue” size=”md” position=”right” accent_color=”#9dccc1″]

 • Kryssningen är avsedd för sällskap och vid bokning bokas hela båten.
 • Rederiet förbehåller sig rätten att ändra eller ställa in delar av rutten vid kuling.
 • Alternativ start/slutort längs rutten går att ordna.

[/vc_cta_button2][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_cta_button2 h4=”Be om offert!” style=”rounded” txt_align=”left” title=”Text on the button” btn_style=”rounded” color=”blue” size=”md” position=”right” accent_color=”#eded87″ h2=” “]Intresserad av en offert för denna kryssning? Fyll i era uppgifter så kontaktar vi er!

  Namn/Företag *

  E-post *

  Telefon *

  Cirka antal personer *

  * = Obligatoriskt fält

  [/vc_cta_button2][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]