Om oss

Ingemar och Yvonne Johansson

Dejlig Cruise i Fiskebäckskil AB bildades 2003 och drivs av Yvonne och Ingemar Johansson. Vi och våra passagerarbåtar finns i Bohuslän, med hemmahamn i Fiskebäckskil, beläget på Skaftö. Ön och orten är kända från TV-serien ”Saltön”.

Sedan 1983 arbetar vi heltid med båt och chartertrafik i Bohuslän. Vi har ägt flera passagerarbåtar genom åren, i storlek 70 – 150 passagerare. Vår nuvarande båt, passagerarbåten WINDROS, levererades sommaren 2005 och kan ta 75 passagerare. Den är ett nybygge som vi själva beställt. Båten är anpassad för cirka 50 sittande gäster vid bord. Båten är tillgänglig för konferens och charter och vi har flera ruttförslag längs Bohusläns kust. Sommartid trafikerar vi även Käringön en dag i veckan, med personbiljetter. Våra båtturer kan genomföras även vid blåsigt väder då farvattnen innanför Skaftö är väl skyddade.

Vår bakgrund

Vi har ett förflutet inom den kustnära mindre bulksjöfarten och gick sedan över till passagerartrafik. Vi inledde  med att utföra en total ombyggnad av ett äldre passagerarfartyg, men i senare tid beställer vi nybyggen. Vi driver också personfärjan Carl Wilhelmsson som går i färjetrafik mellan Lysekil och Fiskebäckskil året runt, för Västtrafik.

Vår fartygsfilosofi

Vår ambition är att erbjuda båtar som tillmötesgår kundens krav på komfort och säkerhet. Där ligger vi på toppnivå i det mindre segmentet. För att uppnå detta mål har nybyggnation varit det bästa alternativet. 1983 köpte vi vår första passagerarbåt, Gullmaren, för 27 passagerare. Sedan dess har vi haft förmånen att beställa 3 nybyggen hos Westers Mekaniska Verkstad, och nu har vi en kapacitet på 75 passagerare.

Tillsammans med ett flertal konferensanläggningar och bussbolag samt andra aktörer inom turistnäringen står vi i ständig förnyelse av våra reseprodukter. Tveka inte att kontakta oss om du önskar en skräddarsydd båttur för ditt sällskap, eller har en idé att dryfta. Vi söker nu ett passande fartyg för att öka vårt utbud ytterligare, för ett än så länge hemligt projekt.

Specialkryssningar Bohuslän & Norge

På önskemål från kund kan vi också erbjuda exklusiva kryssningar genom Bohusläns skärgård och i Norges södra skärgårdar. Bland tidigare körningar finns Telemarkskanalen. Vid intresse eller frågor, kontakta oss gärna.

Välkomna ombord önskar

Yvonne och Ingemar

 

Lämna en kommentar