Om oss

Ingemar och Yvonne Johansson

Dejlig Cruise i Fiskebäckskil AB bildades 2003 och drivs av Yvonne och Ingemar Johansson. Vi och våra passagerarbåtar finns i Bohuslän, med hemmahamn i Fiskebäckskil, beläget på Skaftö. Ön och orten är kända från TV-serien ”Saltön”.

Sedan 1983 arbetar vi heltid med båt och chartertrafik i Bohuslän. Vi har ägt flera passagerarbåtar genom åren, i storlek 70 – 150 passagerare. Vår senaste båt hade vi 2005-2023, passagerarbåten WINDROS som tog 75 passagerare varav 50 sittande gäster till bords. Hon var ett nybygge beställd av oss och såldes i slutet av 2023 till Tyskland. Juni 2024: Vi har stängt i sommar och erbjuder ingen passagerartrafik nu. Januari 2024: Nu ser vi oss om efter vår nästa båt och arbetar även med ett specialprojekt som ni kan se lite mer om nedan. Sommaren 2024 blir antingen helledig eller en del turer, som till Käringön. Vi vet mer längre fram.

Vår bakgrund

Vi har ett förflutet inom den kustnära mindre bulksjöfarten och gick sedan över till passagerartrafik. Vi inledde  med att utföra en total ombyggnad av ett äldre passagerarfartyg, men i senare tid beställer vi nybyggen. Fram till 2023 drev vi också personfärjan Carl Wilhelmsson som går i färjetrafik mellan Lysekil och Fiskebäckskil året runt, för Västtrafik.

Vår fartygsfilosofi

Vår ambition är att erbjuda båtar som tillmötesgår kundens krav på komfort och säkerhet. Där ligger vi på toppnivå i det mindre segmentet. För att uppnå detta mål har nybyggnation varit det bästa alternativet. 1983 köpte vi vår första passagerarbåt, Gullmaren, för 27 passagerare. Sedan dess har vi haft förmånen att beställa 3 nybyggen hos Westers Mekaniska Verkstad.

Tillsammans med ett flertal konferensanläggningar och bussbolag samt andra aktörer inom turistnäringen står vi i ständig förnyelse av våra reseprodukter. Tveka inte att kontakta oss om du önskar en skräddarsydd båttur för ditt sällskap, eller har en idé att dryfta. Vi söker nu ett passande fartyg för att öka vårt utbud ytterligare, för ett än så länge hemligt projekt.

Specialkryssningar Bohuslän & Norge

På önskemål från kund kan vi också erbjuda exklusiva kryssningar genom Bohusläns skärgård och i Norges södra skärgårdar. Bland tidigare körningar finns Telemarkskanalen. Vid intresse eller frågor, kontakta oss gärna.

Välkomna ombord önskar

Yvonne och Ingemar

 

Lämna en kommentar